L’espai de llibres Lectors al tren! presenta tot aquests mes de març  una exposició dels dibuixos originals creats per l’il.lustrador Ignasi Blanch per al llibre El sol tiene una cita con la luna,el  debut en la narrativa de l’actriu Myriam Mézières. Són una vintena de dibuixos que recrean la vida , la personalitat  i la sensualitat de l’actriu fetitxe del cineasta Alain Tanner. 

A la presentació de l’exposició,  l’artista gràfic  i l’editor del llibre, el periodista rubinenc Joan Marcet, van explicar que El sol tiene una cita con la luna, recrea, en un text “de sinceritat ferotge” , els records de la infantesa difícil de l’autora, en un orfanat,  marcada per la soletat, fins a arribar a fer.se un nom en el món de l’espectacle i consolidar una personalísima carrera internacional al cinema , el teatre  i el cabaret. 

Un llibre fruit d’una amistat

Ignasi Blanch va detallar la seva amistad personal amb la l’actriu i com això els va permetre de fer una creació conjunta excepcionalment cohesionada entre text i il.lustracions. Ignasi Blanch, nascut a la localitat tarragonina de Roquetes, ha rebut entre altre molts guardons el premi llibreter d’àlbum il.lustrat  i el de la Critica Serra d’or. 

Chapiteau 2.3, una editorial que arrenca amb dos llibres de dones excepcionals

La presentació es va fer la vigilia del dia Internacional de la Dona i  va tenir un caire de reivindicació feminista: A més del llibre de Myriam Mézières, l’altre novetat que va presentar l’editorial Chapiteau 2.3 va ser el relat d’un altre dona fora de norma, Ángela Graupera, la primera corresponsal de guerra catalana.  L’editorial creada a Rubí ha recuperat la vida d’aquesta figura injustament oblidada per culpa de la guerra civil  i el franquisme. Graupera va ser pionera també en l’activisme social  i en la lluita pels drets de la dona en particular. El seu llibre El gran crimen. Lo que yo he visto en la guerra, reeditat per Chapiteau 2.3  80 anys després de la seva primera edició, és un esfereidor relat des del front de la Primera Guerra Mundial i un valent al.legat pacifista. 

Chapiteau 2.3 i la vocació audiovisual

Chapiteau 2.3 ha produit  també , amb la col.laboració de Cresta Visual de Rubí dos petits curt-metratges que documenten les històries d’aquestes dues dones singulars. Els dos curts es van presentar al mateix acte i es projecten aquests dies a Lectors al tren!

Si t’ha agradat aquest article, potser també t’interessin:

Myriam Mézières en la revista Dirigido por

Myriam Mézières en la revista Dirigido por

Nuestras musas siguen ganando halagos, tanto del público como de la crítica. Esta vez ha sido la reputada publicación de cine independiente y de autor Dirigido por la que ha elegido a "El sol tiene una cita con la luna", nuestro libro autobiográfico de la...

leer más