La publicació de “El gran crimen. Lo que yo he visto en la guerra“, de l’editorial Chapiteau 2.3 recupera la figura literària i humana de l’escritora barcelonina.

Amb pròleg de Mercè Ibarz i articles de Josep Maria Reyes i Desiré Oñate, la reedició de l’obra més significativa de Grupera suposa tot un redescubriment. I també l’oportunitat de posar-li cara a l’autora. A partir d’una única fotografía, de molt baixa qualitat, Chapiteau 2.3 va encarregar al retratista lleidetà Robert Pérez recrear la imatge de Graupera.

El Quadern de El Pais acaba de publicar un article sobre “La primera corresponsal de guerra catalana“, signat conjuntament per Reyes i Oñate, dos del autors de l’edició de Chapiteau, i ha inclòs per a il·lustrar-lo (amb el permís de l’editorial) el fantàstic retrat de Robert Pérez.

Vols descobrir més sobre l’Àngela? Aquí et deixem l’article en el format que més t’agradi:

Versió online

Versió paper

Si t’ha agradat aquest article, potser també t’interessin:

Una mujer valiente

Una mujer valiente

La editorial Chapiteau 2.3 ha reeditado El gran crimen. Lo que yo he visto en la guerra, el libro más significativo de Ángela Graupera. Esta autora barcelonesa fue una mujer singular a la que la guerra civil española primero y el franquismo después...

leer más